Introduktionskurs

21/05, kl 16:00

550 kr

Om du vill övningsköra privat måste du och den du har tänkt köra med gå en obligatorisk handledarutbildning/introduktionsutbildning.

Utbildningen består av tre moment:

  • Målet med körkortsutbildningen, regler för övningskörning
  • Planering och strukturering av övningskörningen
  • Trafiksäkerhet och miljö

Vem kan bli handledare?
Handledaren måste vara minst 24 år och ha haft körkort för fordon av det slag körningen gäller under minst fem av de tio senaste åren. Om körkortet varit återkallat de senaste tre åren finns det en risk att handledaren inte godkänns.

Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna få gå kursen.

Efter utbildningen rapporteras du elektroniskt till Transportstyrelsen. När ansökan om Handledarskap och körkortstillstånd har beviljats tar det i regel ca en till två veckor innan ni kan börja övningsköra hemma. Genomförd utbildning är giltig i 5 år.

Pris för Introduktionskursen/Handledarutbildningen är 550 kr per deltagare. Utbildningstiden beräknas till ca 3,5 timmarAvbokning senare än tre arbetsdagar eller utebliven avbokning debiteras med full avgift.

Kursen kommer att genomföras på City Trafikskola Karlstad, Östra Torggatan 17.

Är du intresserad av en plats, ring till kontoret 054-155 133 eller maila oss på info@citytrafikskolakarlstad.se.

Både handledare och elev bokas in på kursen.

OBS! Både elev och handledare måste genomföra kursen för att få övningsköra hemma, dock kan elev och handledare genomgå kursen vid separata tillfällen. Alla deltagare måste kunna legitimera sig vid kurstillfället.

Anmälan

Skicka gärna in din anmälan här så återkopplar vi till dig så fort vi kan.Lägg till fler personer.