Intensiv­utbildning

Sugen på att under en kortare period lägga ner dig lite extra och ta det där efterlängtade körkortet? Då är en intensivutbildning för dig. 

Du kommer under utbildningen att bekanta dig med våra elbilar då vi alltid påbörjar körkortsutbildningen i en automatbil, oavsett om du ska ta körkort för manuell eller automat. 

Detta för att vi ser att det blir en mer tids- och kostnadseffektiv utbildning då automat går snabbare att lära sig. Vill du sedan lära dig växling lägger vi på det efterhand som avsökning och trafikvana funkar bra. 

Nedan kan du läsa mer om hur upplägget brukar se ut och bra saker att veta. Har du andra önskemål gör vi vad vi kan för att möta dem. 

Vi startar varje jämn vecka.

Hur det går till

Riskutbildning 1 handlar om riskbeteenden, trötthet och alkohol/droger. Under riskutbildning 2 genomför man utbildning på halkbana. När du är klar med intensivutbildningen, genomför du teori- och körprov hos Trafikverket.

Upplägget för intensivutbildningen ser i regel ut så här och vi startar varje jämn vecka:

Vecka 1

Genomförs de fem lärarledda teorilektionerna. De varvas med körlektioner och egna studier med hjälp av teoriböcker och teoritester via internet.

Vecka 2

Fortsätter vi med körlektionerna och egna teoristudier. Riskettan görs denna vecka (kan ibland genomföras under första veckan, men det varierar).

Vecka 3

Fortsätter du med någon eller några körlektioner. Om du är redo genomförs en utbildningskontroll för att se om du uppnår de färdighetsmål som krävs för att klara av körprovet. Halkbanan och teoriprovet görs denna vecka. 

Vecka 4

Fortsätter du med någon eller några körlektioner, beroende på vilken dag körprovet är, samt körprov hos Trafikverket (beroende på vilka tider som Trafikverket erbjuder).

Bra att veta

I intensivpaketet ingår 15 körlektioner. Det kan vara så att de 15 körlektionerna inte räcker, det är beroende på dina förkunskaper och det kan komma att krävas ytterligare lektioner för att uppnå de mål som finns i kursplanen. Det kan då finnas i schemat att boka fler om det skulle behövas. Detta stämmer er trafiklärare av med dig under utbildningens gång. 

Om du inte är färdig med din utbildning kan vi komma att flytta fram teori- och körprovet. Vi sätter stort värde på att du blir en trafiksäker förare som klarar av de krav som ställs på dig ute i trafiken.

Hör av dig om du funderar över något mer eller vill boka dig