Introduktionskurs

19/01, kl 16:00

Om du ska övningsköra privat måste du och den du har tänkt köra med gå en obligatorisk handledarutbildning/ introduktionsutbildning.

Utbildningen består av tre moment

Målet med körkortsutbildningen, regler för övningskörning
Planering och strukturering av övningskörningen
Trafiksäkerhet och miljö

Vem kan bli handledare?
Handledaren måste vara minst 24 år och ha haft körkort för fordon av det slag körningen gäller under minst fem av de tio senaste åren. Om körkortet varit återkallat de senaste tre åren finns det en risk att handledaren inte godkänns.

Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna få gå kursen.

Efter utbildningen rapporteras du elektroniskt till Transportstyrelsen. När ansökan om Handledarskap och körkortstillstånd har beviljats tar det i regel ca en till två veckor innan ni kan börja övningsköra hemma. Genomförd utbildning är giltig i 5 år.

Pris för Introduktionskursen/Handledarutbildningen är 400 kr per deltagare. Utbildningstiden beräknas till ca 3,5 timma. Avbokning senare än 3 arbetsdagar eller utebliven avbokning debiteras med full avgift.

Kursen kommer att genomföras på VTC i Grums (Halkbanan), detta är på grund av nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten. Vår lokal på Östra Torggatan är för liten och därför har vi inte tillåtelse att genomföra kurser i den.

Är du intresserad av en plats, skicka antingen ring till kontoret 054-155133 eller maila oss på info@citytrafikskolakarlstad.se

OBS, både elev och handledare måste genomföra kursen för att få övningsköra hemma, dock kan elev och handledare genomgå kursen vid separata tillfällen. Alla deltagare måste kunna legitimera sig vid kurstillfället.

Intresseanmälan

Skicka gärna in din intresseanmälan här så återkopplar vi till dig så fort vi kan.