Intensiv­utbildning

Hos oss på City Trafikskola har du möjligheten att gå en intensivutbildning för körkort. Utbildningen är på 2-4 veckor och du kommer att övningsköra, studera teori samt genomföra Riskutbildning 1 och 2.

Hur det går till

Riskutbildning 1 handlar om riskbeteenden, trötthet och alkohol/droger. Under riskutbildning 2 genomför man utbildning på halkbana. När du är klar med intensivutbildningen, genomför du teori- och körprov hos Trafikverket.

Upplägget för intensivutbildningen ser i regel ut så här:

Vecka 1

Genomförs de fem lärarledda teorilektionerna. De varvas med körlektioner och egna studier med hjälp av teorihäften och teoritester via internet.

Vecka 2

Fortsätter vi med körlektionerna, samt om du är redo genomförs ”lilla uppkörningen”. Det är en utbildningskontroll för att se om du uppnår de färdighetsmål som krävs för att klara av en uppkörning hos Trafikverket.

Vecka 3

Fortsätter du med någon eller några körlektioner, samt teoriprovet hos  Trafikverket (beroende på vilka tider som Trafikverket erbjuder).

Vecka 4

Fortsätter du med någon eller några körlektioner (beroende på vilken dag körprovet är) samt körprov hos Trafikverket (beroende på vilka tider som Trafikverket erbjuder).

Bra att veta

Under intensivkursen genomför du Riskutbildning 1 och 2. Ibland kan Riskutbildning del 1, genomföras under första veckan, men det varierar.

Tänk på att det kanske inte räcker med de 15 körlektionerna som är inbokade, utan beroende på dina förkunskaper kan det komma att krävas ytterligare körlektioner för att uppnå de mål som finns i kursplanen. Det är bra att förboka extra lektioner innan intensivkursen så att du är garanterad lektioner, om det nu skulle behövas efter kursen. Dessa lektioner går naturligtvis att avboka ifall de inte behövs.

Om du inte är färdig med din utbildning kan vi komma att flytta fram teori- och körprovet. Vi sätter stort värde på att du blir en trafiksäker förare som klarar av de krav som ställs på dig ute i trafiken.

Hör av dig om du funderar över något mer.