Om oss

City Trafikskola Karlstad finns (som hörs på namnet) mitt i Karlstad City. Det gör det enkelt att komma till oss, speciellt om du inte har körkort. 

Vi är övertygade om att du vill tillbringa en del tid hos oss när du upplever  den familjära och trevliga atmosfären här. Både för teorilektioner och att för att göra olika digitala tester.

Här träffar du våra medarbetare i receptionen och naturligtvis våra engagerade trafiklärare. Alla är lika engagerade för att coacha dig hela vägen fram till att drömmen om körkortet blir sann.

Alla ska få en rättvis chans till körkort, därför gör vi vårt bästa för att anpassa undervisningen för att det ska bli bra för just dig och ditt sätt att lära. Har du särskilda behov, berätta gärna för din trafiklärare

Vi har även kunskapen att göra läshastighetstest samt hjälpa till med ansökning om anpassat teoriprov.

City Trafikskola – NTF Värmlands trafikskola

City Trafikskola Karlstad ägs av NTF Värmland, det vill säga Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande. En organisation som har funnits sedan 1934 och som under alla år arbetat med att öka trafiksäkerheten i Sverige.

Det innebär flera fördelar för dig som ska gå i trafikskola hos oss. Först och främst så får du en riktigt bra och gedigen utbildning hos oss. Fattas bara annat när våra ägare jobbar med trafiksäkerhet.

Det innebär också att vi har en schysst prissättning och villkor i övrigt, till exempel med körlektionernas längd. NTF Värmland har inga privata ägare som kräver vinst varje år, vilket gör att vi kan hålla bra priser.

NTF överskott går oavkortat till trafiksäkerhet.

ntf-bakgrund_start

En riktig halkbana

NTF Värmland äger också Värmlands Trafikcenter (halkbanan i Grums).

Det är en stor fördel att tillgång till en riktig halkbana, med allt vad det innebär. Här får du verkligen chansen att träna halkkörning under realistiska förutsättningar. Vid Värmlands Trafikcenter finns också andra trafikmiljöer där du får känna och träna på olika situationer som kan uppstå i trafiken.

Halkbana-WEBB

En gemenskap - tre varumärken

Visste du att allt överskott vi får går direkt till olika trafiksäkerhetsprojekt?

Varje vår är vi ute i förskoleklass och årskurs två i hela Värmland och lär barnen mer om trafiksäkerhet. Vi har även haft ett projekt vi kallat ”Ta tillbaka ratten” där 20 äldre kvinnor som har körkort men av olika anledningar inte kört så mycket, fick komma och uppdatera sin kunskap. 

Så om du tar ditt körkort hos oss på City Trafikskola, eller gör dina riskutbildningar på Värmlands Trafikcenter så får du inte bara en gedigen utbildning, du bidrar även till en ökad trafiksäkerhet i vår stad och land. Vår önskan är att kunna göra mer liknande projekt, så var med och bidra genom att utbilda dig via oss!

Ser du något behov i samhället där du tror vi skulle kunna göra en insats? Tipsa oss gärna! Är det så att du tycker det vi gör verkar bra och vill vara med och bidra ytterligare? Kontakta oss om du skulle vilja vara med och sponsra något av de projekt vi jobbar med.